U jeku ljeta Budva ugostila više od 50 hiljada gostiju

U jeku ljeta Budva ugostila više od 50 hiljada gostiju

Grad vrvi

 

   U jeku ljeta, Budva bilježi istu popunjenost kao i prošle godine, ugostivši nešto manje od 52 hiljade gostiju, uglavnom iz inostranstva.

Prema zvaničnim podacima Turističke organizacije Budve na području od Jaza do Buljarice boravi 51.839 gostiju, što odgovara popunjenosti na nivou prošlogodišnje.

Od ukupnog broja gostiju njih 50.374 je inostranih dok su ostalo gosti iz Crne Gore.

 

„U hotelima je smješteno 13.698 gostiju, dva odsto manje nego sredinom jula prošle godine, hotelijeri su ugostili 13.336 inostranih i 362 domaća gosta. U kampovima boravi 451 inostrani turista, koliko ih je bilo i prošle godine u ovom periodu“, navodi se u sedmičnom izvještaju TO Budve.

Lošija popunjenost, sudeći po podacima je u hostelima, gdje je svega 12 gostiju, za trećinu manje, kao i u odmaralištima, gdje je registrovano 326 gostiju, za osam odsto manje nego lani.

 „Popunjenost je na nivou julske od prošle godine, bilježe i izdavaoci privatnog smještaja, u kome trenutno boravi 37.352 gostiju, od kojih je 36.249 inostranih, dok je domaćih turista 1.103“ zaključuje se u saopštenju.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti