„Budva živi istoriju“

U ovom izuzetnom istorijskom trenutku kada je pandemija značajno promijenila naš svijet i način života, JU Narodna biblioteka Budve želi da prikupi i sačuva dokumentarna svjedočanstva o svemu što
proživljavamo: od prvih poremećaja svakodnevnog života, preko uvođenja vanrednih mjera, do uspomena na trenutke izolacije i usamljenosti, života na distanci i pod maskama.

U tom cilju Biblioteka je osmislila projekat „Budva živi istoriju“ pa poziva građane sa teritorije budvanske opštine da doniraju fotografije na kojima su zabilježili lične ili društvene momente nove realnosti. Fotografije – u  što većoj rezoluciji, bez dodatne obrade ili intervencije autora – mogu poslati svi zainteresovani građani, bilo da su amateri ili profesionalci. Sa Uslovima ustupanja i korišćenja autori se mogu upoznati na sajtu Biblioteke. Fotografije se šalju kao prilog (attachment) e-poštom na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . U pratećoj poruci treba navesti ime i prezime autora, broj telefona, datum i mjesto nastanka fotografije, te kratak opis okolnosti u kojima je snimljena.

Te fotografije će postati dio zavičajnog fonda Biblioteke i ostati kao čuvari našeg kolektivnog sjećanja. Cilj je da se prikupi i zabilježi što više detalja i situacija iz života građana Budve, koji bi budućim pokoljenjima pričali priču o našem vremenu.

Na sajtu www.nbbd.me i na FB stranici Biblioteke svakodnevno će se objavljivati fotografija dana. Ovaj zajednički poduhvat građana i Biblioteke okončaće se izložbom radova najveće dokumentarne i likovne vrijednosti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti