Budvanska donira još 18.000, ustupila hotel Castelastvu, izmiruje obaveze bez otpuštanja radnika

Kao kompanija čije se poslovanje zasniva na najvišim principima društvene odgovornosti, Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ je među prvim privrednim subjektima u Crnoj Gori donirala iznos od 10.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, za nabavku neophodne medicinske opreme u prevenciji i liječenju građana od bolesti COVID-19.

Odmah nakon toga, Sindikalna organizacija društva je pokrenula prikupljanje sredstava u solidarni fond, kroz odvajanje jedne dnevnice od martovske zarade. Na taj način je prikupljeno9200 eura. Menaždment kompanije je podržao i ovu inicijativu Sindikalne organizacije, i donirao identičnu sumu, pa će tako Nacionalnomkoordinacionom tijelu za zarazne bolesti biti uplaćeno dodatnih preko 18.000 eura od zaposlenih u Hotelskoj grupi “Budvanska rivijera”.


Članovi Odbora direktora, kako oni ispred državnih organa, tako i privatnog sektora, su se samoinicijativno odrekli tromjesečne naknade za svoj rad, kako bi dali svoj doprinos poslovanju u uslovima krize.


Hotelska grupa “Budvanska rivijera” ustupila je bez naknade na korišćenje Hotel “Castellastva” u Petrovcu Upravi za imovinu i to za potrebe sprovođenja mjera karantina. Radi se o reprezentativnom hotelu kategorije 4*, sa uslovima za puni komfor tokom boravka. Uprava za imovinu, u skladu za propisanim zdravstvenim standardima, obezbjeđuje svu neophodnu logistiku za boravak lica u karantinu.


U saradnji sa Nacionalnim koordinacionom tijelom za zarazne bolesti i Institutom za javno zdravlje, kompanija je obezbijedila preko 1000 kompleta neophodne posteljine za potrebe opremanja privremene bolnice u Bemax areni u Podgorici, gdje je planiran smještaj pacijenata oboljelih od korona virusa sa lakšim simptomima.


Hotelska grupa “Budvanska rivijera” pružila je podršku i Crvenom krstu Budva, čiji volonteri ovih dana vrijedno pomažu najugroženijem stanovništvu.


Takodje, prva je kompanija na području Opštine Budva koja je podržala akciju #OstaniDoma, tako što je na svim bilbordima koje koristi zaoglašavanje stavljena upravo ta poruka, a sve saciljem da se i ovim putem ukaže građanima koliko je važno da se pridržavaju propisanih mjera i ostanu u svojim domovima.


Svjesni smo da će u narednom periodu biti nužno odvajanje u posebne fondove solidarnosti od strane onih koji manje loše stoje, za pomoć onim sektorima čije je poslovanje potpuno prestalo u uslovima krize.Uredno izmirivanje svih obaveza - bez otpuštanja radnika


Iako joj je, kao kompaniji koja posluje u oblasti turizma i hotelijerstva, direktno ugroženo poslovanje, Hotelska grupa “Budvanska rivijera” uredno izmiruje sve obaveze, kako prema državi tako i prema svim poslovnim partnerima sa kojima sarađuje. Kao vid podrške državnom budžetu, u cjelosti je uplaćen porez na dobit, kao i svi porezi i doprinosi po osnovu zarada zaposlenih.


Kompanija nije otpustila nijednog radnika, a svima kojima ističe ugovor za vrijeme trajanja privremenih mjera, isti će biti produžen. Takodje će biti isplaćene zarade zaposlenih u uobičajenom terminu. Sam iznos zarada ubudućeće biti usklađen zakonskim rješenjima, na način da se očuva likvidnost kompanije i obave sveneophodne pripreme za ljetnju sezonu.


Kroz članstvo u UO Privredne komore i Odboru za turizam, a i u komunikaciji sa resornim Ministarstvom dali smo niz sugestija za donošenje adekvatnih ekonomskih mjera. Svi naši predlozi se baziraju na odlaganju određenih obaveza zaperiod nakon konsolidacije poslovanja, a ne na njihovo otpisivanje.
Stav menadžmenta je da se razvojne aktivnosti u kompaniji koje se odnose na unapređenje ponude ne prekidaju, da se u stalnoj komunikaciji sa partnerima i stalnim gostima traži rješenje za brzuaktivaciju tržišta nakon prestanka pandemije, da se poslovanje prilagodi novoj senzibilnosti turista, posebno na bezbjednosno - sanitarne uslove u objektima kompanije.

Ovu priliku koristimo da još jednom apelujemo na građane da budu disciplinovani i odgovorni prema drugima i sebi i da se pridržavaju preventivnih mjera nadležnih državnih institucija, uz nadu da ćemo i ovog ljeta uživati u slobodi kretanja i ljepotama naše države. Ako vaš izbor budu objekti “Budvanske rivijere”, učinićemo sve daublažimo posljedice stresnog perioda koji skupa proživljavamo”- poručuju iz Hotelske grupe “Budvanska rivijera”.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti