Budvanska se podijelila

Danas je u hotelu Palas održana jedanaesta vanredna sjednica Skupštine akcionara Hotelske grupe Budvanska rivijera na kojoj je podržana odluka o odvajanju i osnivanju novog Društva koje u svom sastavu ima hotele Sveti Stefan i Miločer, sa pripadajućim zemljišnim kompleksom.


Prema dnevnom redu Skupštine razmatralo seosam predloga odluka o uslovima i načinu odvajanja uz osnivanje novog Društva, nacrti odluka o odvajanju uz osnivanje novog Društva sa predlogom Statuta novog Društva, o smanjenju osnovnog kapitala po osnovu odvajanja uz osnivanje novog Društva, o emisiji akcija po osnovu odvajanja uz osnivanje novog Društva , o izboru Odbora direktora novog Društva, o imenovanju revizora, o izmjenama i dopunama statuta Hotelske grupe Budvanska rivijera.

Sjednici je prisustvovalo 11 akcionara i punomoćnika akcionara koji raspolažu sa 7.237.870 akcija, odnosno glasova (ili 89,24% od ukupnog broja akcija), a za predlog o izdvajanju i osnivanju novog Društva pozitivno se izjasnilo 99,97% akcionara.

U skladu sa utvrđenim dnevnim redom današnje Skupštine akcionara, izabran je prvi saziv odbora direktora novog Preduzeća za koji su izabrani: Milan Vučinić, Petar Ivković, Vladimir Sekulić, Savo Jasnić i Slobodan Leković.

Nakon završenih zakonskih i administrativnih procedura oko registrovanja novog preduzeća, uskoro bi trebalo da počne sa radom novo Društvo pod nazivom Sveti Stefan hoteli a.d.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti