Budvanski taksisti najavljuju protestnu vožnju

Budvanski taksisti okupljeni oko deset taksi udruženja - SANY TAXI, HELLO TAXI, TERRA TAXI, VIP TAXI , HAPPY TAXI, OK TAXI, PALMA TAXI, ECO TAXI, EXTRA TAXI, JOKER TAXI najavili su organizovanje protestnih vožnji, nezadovoljni jer Opština Budva ne sprovodi zakonom predviđene obaveze.


„Od usvajanja novog Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Opština Budva sa nadležnim sekretarijatima još uvijek ne raspisuje javnu raspravu za donošenje i usvajanje nove taksi Odluke, iako su bili dužni da prilagode novu Odluku u vremenu koje je propisao novi Zakon o prevozu. Iako smo uredno prije 6 mjeseci dostavili predloge na radnu verziju Nacrta nove odluke, od tada do danas se ništa nije desilo po tom pitanju.Takođe, kako u protekloj godini tako i u ovoj, nadležni sekretarijati sa nadležnim inspekcijama ne vrše uklanjanje civilnih vozila sa taksi površina (koja smo za 2017 plaćali 500,00€ a za 2018 300,00€ po vozilu) i prinuđeni smo da koristimo druge površine za pružanje taksi usluge zbog čega smo u više navrata bili sankcionisani“, naveli su u izjavi dostavljenoj medijimapredstavnici deset taksi udruženja.


Kako ističu tokom ljetnje turističke sezone komunalna inspekcija je jako površno ili nikako sankcionisala civilna putnička vozila koja su nelegalno vršila prevoz putnika iako smo za neka uredno dostavljali fotografije.
„Od nadležnog sekretarijata koji je po važecoj taksi Odluci dužan da vodi uredan registar o izdatim Licencama i izvodima licenci, je nemoguće dobiti bitne informacije iako smo uredno dostavljali zahtjeve za slobodan pristup informacijama.Sve ovo su više nego bitni razlozi da lokalna samouprava počne da rješava nagomilane probleme u ovoj oblasti i zbog toga smo prinuđeni da na ovaj način skrenemo pažnju javnosti tako sto ćemo organizovati protestne vožnje i tom prilikom ćemo voditi računa o saobraćaju kako ne bismo ugrozili funkcionisanje naših sugrađana“, zaključuju taksisti

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti