Budvansko zaleđe bogatije za još jedno odmorište

Na planinarsko-pješačkoj transverzali Brajići-Paštrovska gora završeno je i treće odmorište koje je opremljeno savremenim sadržajima i namijenjeno svim ljubiteljima prirode i aktivnog turizma. Odmorište se nalazi na lokalitetu Ograđenica, blizu manastira Spiridon, i idealno je mjesto za opuštanje i uživanje u prirodnom ambijentu i očaravajućem pogledu.

Prateći najnovije trendove u turizmu i vodeći se zahtjevima savremenog turiste, Turistička organizacija opštine Budva poslednjih godina ulaže značajna sredstva u diversifikaciju turističkog proizvoda, unapređenje turističkog sadržaja u zaleđu i razvijanje aktivnog turizma. Pored postojećih 100 km pješačkih staza u zaleđu i na ostrvu Sv. Nikola, koje su u potpunosti uređene, u toku su radovi na otvaranju novih staza u ukupnoj dužini od oko 25 km, a koji podrazumijevaju detaljno krčenje rastinja, GPS snimanje staza, izrada elaborata horizontalne i vertikalne signalizacije i njeno postavljanje.

Najznačajnije nove turističke atrakcije u zaleđu ipak predstavljaju tri odmorišta, na lokalitetima Lipa, Kikova strana i sada Ograđenica, sva tri se nalaze na planinarsko-pješačkoj transverzali Brajići-Paštrovska gora, koja su opremljena po najvišim standardima i uz adekvatan mobilijar, klupe, pultove, roštilj i pojiliša za manje životinje, nude poseban užitak i potpuno drugačiji doživljaj odmora u Budvi.

TO Budva apeluje na sve građanke, građane i goste Budve da budu posebno odgovorni tokom boravka u prirodi, da ne pale vatru na otvorenom i da je čuvaju od eventualnih požara.

 

Google maps:

Kikova strana

Lipa

Ograđenica

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti