Bukti uzurpacija obale

Da divlji graditelji ne prezaju ni od najrigoroznijih kazni, svjedoči i eskpanzija divlje gradnje u zoni uz samo more, kojim gazduje Javno preduzeće "Morsko dobro". Upravo ovo preduzeće je u proteklih deset dana na adresu nadležnih, kako državnih, tako i lokalnih inspkcijskih službi, odnijelo više prijava protiv uzurpacije najatraktivnijeg pojasa.

Redovnom kontrolom zone morskog dobra u Ulcinju, protekle sedmice kontrolori Morskog dobra su konstatovali izvedene radove na desnoj obali rijeke Bojane, između objekata 280 i 281 na prostoru k.p. br. 1163 KO Gornji Štoj, gradnju - postavljanje šipova i platforme bez odobrenja, dimenzija oko 40 m2.

divlja_gradnja_na_bojani.jpg

Kako na navedenoj lokaciji Programom objekata privremenog karaktera nije planirano postavljanje ovakvog objekta, potrebno je sprovesti inspekcijski nadzor iz vaše nadležnosti u cilju uklanjanja objekta i procesuiranja predmeta.  

Druga uzurpacija je otkrivena na barskoj rivijeri.

paljuskovo.jpg

Na lokalitetu plaže Paljuškovo u opštini Bar, konstatovano je izvođenje radova na izgradnji bazena površine cca 40 m2, na kat. parceli 4086 KO Kunje, koja je vlasništvo države Crne Gore, a nalazi se neposredno uz pješčanu plažu.

Na istočnom kraju plaže, se izvode i radovi na podizanju međa u zoni morskog dobra, a kako se za izvođenje navedenih radova ne posjeduje građevinska dozvola i radovi se izvode bez saglasnosti JP „Morsko dobro“, potrebno je utvrditi činjenično stanje sprovođenjem inspekcijskog nadzora u cilju procesuiranja predmeta i uklanjanja objekata započetih bez građevinske dozvole.  

Da divlja gradnja cjveta na rijeci Bojani, potvrđuje i nova prijava i to na njenoj lijevoj obali, gdje je postavljen objekat bez odobrenja, dimenzija cca 50.60 m2 od čega prizemlje cca 22 m2 i potkrovlje cca 28.60 m2 (5.5x5.2m).

Kako na navedenoj lokaciji Programom objekata privremenog karaktera nije planirano postavljanje ovakvog objekta, potrebno je sprovesti inspekcijski nadzor u cilju uklanjanja objekta i procesuiranja predmeta.  

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti