Bulatović najbolji iz geografije u Crnoj Gori

Srednja mješovita škola “ Danilo Kiš” pohvalila se uspjesima učenika.

“Na nedavno održanom Državnom takmičenju iz geografije maturant gimnazije, Danilo Bulatović je osvojio prvo mjesto. Na takmičenju su takođe učestvovali učenica Sara Radulović i učenik Dario Bučuk koji su postigli zavidne rezultate.

Danilo je prošle godine  osvojio prvo mjesto na ovom takmičenju, pa je definitivno i najbolji geograf među srednjoškolcima Crne Gore.
Kao što ističe Danilova mentorka, profesorica Seka Slavković, učenici su posebno zainteresovani za kartografiju, a takmičarima je geografija privlačna jer je sveobuhvatna nauka.
Mentorka gimnazijalaca, Seka Slavković, više je nego zadovoljna rezultatima i spremna je da još više doprinese ovim uspjesima i u narednom periodu, a jedna od mogućnosti je i učešće na međunarodnim takmičenjima.Čestitamo svim učenicima i mentorki, a posebno Danilu koji predstavlja odličan primjer entuzijazma, angažovanja, odlučnosti i upornosti”, ističu u školi.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti