Buljarica poslije šest godina dobila plan

Jedna od rijetko, neurbanizovanih uvala na Crnogorskom primorju, Buljarica, će napokon dobiti planski dokument, kojim će cijelo područje u zaleđu Djevičanske plaže, dobiti jasna urbanistička rješenja i time stati na put, divljoj gradnji koja je već uzela maha.

Naime, Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj stavio je od 15. januara do 29. januara, na javni uvid, nacrt Detaljnog urbanističkog plana "Buljarica I".

 

Generalna direktorka Direktorata za planiranje prostorom pri Ministarstvu održivog razvoja Sanja Lješković dala je saglasnost na korigovani nacrt DUP „Buljarica I“, navodeći da je usklađen sa Odlukom o izradi, propisnim standardima i normativima, kao i da je usaglašen sa planom širih teritorijalnih cjelina i usklađen sa zakonom. 

 

Inače, resorno ministarstvo je prije par mjeseci vratilo nacrt plana na doradu, uz ocjenu da se mnoga od ponuđenih planskih rješenja moraju korigovati. Nakon što je Sekretarijat za prostorno planiranje izvršio sve promjene, resorno ministarstvo je aminovalo planski dokument.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti