Bundestag dodjeljuje stipendije

Ministarstvo prosvjete informiše zainteresovane kandidate da njemački Bundestag dodjeljuje i ove godine Međunarodnu parlamentarnu stipendiju (IPS) politički zainteresovanim mladim ljudima, sa završenim studijama iz Srednje, Istočne i Jugoistočne Evrope, Francuske, Izraela, Južne Amerike,arapskog prostora i Centralne Azije, kao i Jugoistočne Azije i Novog Zelanda.

IPS program se sprovodi pod pokroviteljstvom predsjednice njemačkog Bundestaga. Program je namijenjen mladim ljudima sa završenim studijama, koji na osnovu svojih kvalifikacija, ličnosti i uvjerenja imaju izgleda za vodeće i /ili funkcije multiplikatora u svojoj zemlji porijekla.

Njemački Bundestag ovim mladim ljudima pruža priliku da u teoriji i praksi upoznaju njemački parlamentarni sistem kroz angažman u trajanju od tri mjeseca u kancelariji jednog od poslanika njemačkog Bundestaga. IPS je dugoročna politička investicija sa ciljem osnaživanja partnerske saradnje između Njemačke i zemalja koje učestvuju u programu.

Program za 2024. godinu počinje 1. marta 2024. i završava 31. jula 2024. godine. Učesnici programa će primati mjesečnu stipendiju, a takođe su pokriveni putni troškovi i zdravstveno osiguranje.

Bliže informacije o programu i uslovima apliciranja, mogu se naći na sledećem linku:

https://www.bundestag.de/ips_global

Rok za prijave je 31. jul 2023.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti