Carević donirao platu porodici Gačević iz Pljevalja

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević donirao je svoju mjesečnu platu porodici Gačević iz Pljevalja.

“Porodica Gačević iz sela Mataruge u Pljevljima se našla u veoma teškoj situaciji kada je preminuo četrdesetogodišnji Dejan Gačević, koji je za sobom ostavio troje maloljetne djece i suprugu Vesnu. Jelena, Jovana i Ivan i njihova majka Vesna su pred velikim životnim izazovom, da u ovim teškim vremenima prevaziđu odlazak oca i supruga”, naveli du iz kanineta prvog čovjeka Budve.
Kako je naglašeno materijalna  situacija, koja je i do sada bila teška, sada je neuporedivo teža. “Jedini prihodi koje porodica Gačević ostvaruje dolaze bavljenjem poljoprivredom i obaveza je da se pomogne ugroženima u skladu sa mogućnostima.Kako bi pomogao u poboljšanju uslova za razvitak poljoprivrednog domaćinstva porodice Gačević, predsjednik Opštine Budva odlučio je da mjesečnu zaradu dodijeli gospođi Vesni Gačevič i na taj način bar malo olakša trenutnu situaciju.U nadi da će donirana sredstva pomoći u podizanju i školovanju Jelene, Jovane i Ivana, predsjednik Opštine Budva im je poželio dobro zdravlje i pozvao je one koji su u mogućnosti da pomognu porodici Gačević i na taj način još jednom dokažemo da prepoznajemo momenat kada treba izaći u susret onima kojima je pomoć najpotrebnija”, saopšteno je iz Carevićevog kabineta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti