Carević i Harasani dogovorili saradnju

Direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani, pomoćnica direktora u Sektoru za međunarodnu saradnju, Ana Vujošević i koordinatorka za praćenje pojačanog inspekcijskog nadzora u Budvi, Marina Radulović, boravili su u radnoj posjeti Opštini Budva, gdje su sa predsjednikom lokalne samouprave, Markom Carevićem, i načelnikom Službe predsjednika, Nikolom Jovanovićem, razgovarali o ljetnjoj turističkoj sezoni, sa akcentom na koordinaciju i zajednički rad inspekcijskih službi sa državnog i lokalnog nivoa.

Opština Budva je formirala Koordinaciono tijelo za praćenje turističke sezone u Budvi, te su se svi prisutni saglasili da na budućim sastancima formiranog tijela prisustvuje i koordinator ispred Uprave za inspekcijske poslove, kako bi se blagovremeno reagovalo u cilju rješavanja problema na terenu, u skladu sa nadležnostima lokalnih organa i UIP-a.

Namjera obje institucije je da se što spremnije dočeka sezona i obezbijedi zakonito funkcionisanje svih subjekata koji su predmet nadzora, što će se postići intenzivnijom saradnjom između Opštine Budva i UIP-a, koja je danas dogovorena.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju usljed virusa covid-19, na sastanku je usaglašeno da treba imati razumijevanja za turističke poslenike, te da će Uprava za inspekcijske poslove djelovati preventivno, a ukoliko se ponove nepravilnosti onda će se primjenjivati represivne mjere.

Predsjednik Opštine Budva, g. Carević, najavio je da će postupajući inspektori Uprave za inspekcijske poslove tokom jula i avgusta imati punu podršku lokalne samouprave, te da će vršiti kontrole zajedno sa komunalnim inspektorima kako bi se uspostavio kvalitetan sistem funkcionisanja i sezona okončala uspješno.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, g. Harasani je izrazio zadovoljstvo zbog ovog sastanka, koji je protekao u jednom prijateljskom i prijatnom ambijentu i najavio nastavak lijepe saradnje tokom ljetnje turističke sezone, za koju se nada da će biti uspješnija od očekivanih projekcija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti