Carević razgovarao sa ministarkom turizma Srbije

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević danas je u zvaničnoj posjeti Beogradu.

Tom prilikom se delegacija budvanske Opštine sastala sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić.
U sklopu zvanične posjete delegacije Opštine Budva,danas je u Beogradu potpisan sporazum o saradnji između grada Budve i republičke ustanove "Filmske novosti".Sporazum su potpisali predsjednikOpštine Marko Carević, i direktor Vladimir Tomčić Ovaj čin, ocijenio je Carević, početak je plodonosne saradnje, koja će, uvjeren je, dati rezultate.
"Kroz našu istoriju imamo puno toga zajedničkog. Za nas je bilo jako važnoda možemo da imamo, prije svega, jedan prijateljski odnos, a zatim i poslovni, na dnevnom nivou. Mi, koji smo zaista posvećeni očuvanju tradicijei kulture, cijenimo da ovdje imamo sasvim dovoljno svega što nas interesuje", istakao je predsjednik Opštine, prenosi agencija Mediabiro.
Iako po broju zaposlenih mala ustanova, kako je kazao Tomčić, Filmske novosti su na osnovu arhiva kojim raspolažu treći najveći arhivdokumentarnog filma u Evropi. Stoga je izrazio nadu da buduća saradnja neće biti samo pro forme, već početak razmjene dragocjenih arhivskih materijala.
"Radost je i čast da uđemo u jednu obostranu, plodonosnu saradnju sa gradom Budva. Neko pametan je rekao da su arhivi i arhivski materijali čuvari sjećanja svakog naroda", kazao je Tomčić.
Filmske novosti osnovane su u oktobru 1944. godine, kao filmska sekcija pri odeljenju Vrhovnog štaba NOVJ. Svojim aktivnostima bile su svjedokom politčkog života, obnovi i izgradnji zemlje, otvaranju novih industrijskih kapaciteta, te osvajanju novih proizvoda u oblasti kulture i sporta.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti