Carević ukinuo naknade i prekovremene za zarade opštinara

 

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević donio je Odluku kojom se do daljnjeg suspenduje isplata prekovremenih radnih sati i naknada za komisije i radna tijela.


Ovom Odlukom se dodatno štiti opštinski budžet od negativnih i nepredvidljivih okolnosti koje mogu nastati uslijed vandrednih okolnosti prouzrokovanih pandemijom virusa kovid19.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je već ranije pozvao opštinske funkcionere i direktore Javnih preduzeća da dio svojih primanja uplate na jedinstveni račun NKT za borbu protiv epidemije virusa korona.


Podsjećamo da je do sada, na inicijativu predsjednika Opštine Budva Marka Carevića usvojena Odluka kojom je opštinskom Udruženju penzionera uplaćen iznos od 10 000 eura za pomoć najugroženijim kategorijama penzionera.

Opština je takođe donirala sredstva za nabavku respiratora za potrebe Opšte bolnice Kotor. Pomoć je pružena i Crvenom krstu Budva.
Pokrenuta je i inicijativa za hitnu nabavku novog automobila za reanimaciju po najsavremenijim medicinskim standardima za potrebe budvanskog Doma zdravlja, a koji će biti na raspolaganju i Službi zaštite i spašavanja u hitnim slučajevima. Vrijednost reanimobila je 63 000 eura.

Carević je još jednom pozvao građane da se u ovim za sve teškim i neizvjesnim vremenima vrate onim vrijednostima na koje smo svi pomalo zaboravili, a to su prije svega humanost i saosjećanje za bližnje u nevolji.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti