Carević: Veliko hvala bratskoj Srbiji

Na zahtjev predsjednika Opštine Budva Marka Carevića koji je podržala Ambasada Srbije u Crnoj Gori i NJ. E. ambasador Vladimir Božovic, Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku da se hotel Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije “Beograd” u Bečićima ustupi i stavi na raspolaganje Opštini Budva za privremeni karantin za Opštinu Budva.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević zahvalio se u ime Opštine Budva i njenih građana državi Srbiji za prostor koji je ustupljen za karantin. Praktično istog dana kada smo uputili zahtjev, bez ikakve dileme i zadrške, stigao je pozitivan odgovor čime je Srbija dokazala da stoji uz Crnu Goru i da možemo računati na njenu podršku.

Međusobna solidarnost i zajedništvo naše dvije države i našeg naroda potvrđena je i ovim primjerom nesebične podrške koja je uvijek dolazila kada smo se nalazili u teškim trenucima. Naše neraskidive veze uvijek su jačale u izazovnim vremenima, kada smo upućeni jedni na druge, uvijek pružali ruku podrške. Čini mi posebno zadovoljstvo što je to slučaj i ovog puta kada zajednički prolazimo kroz poteškoće borbe sa pandemijom korona virusom. Rukovodstvo Republike Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem još jednom je pokazalo državničku i svaku drugu odgovornost prema našem narodu, ne samo u Budvi već i u čitavoj Crnoj Gori, kada je odlučeno da se avionima Republike Srbije preveze i humanitarna pomoć Kine Crnoj Gori.

Ovo je zaista svijetli primjer bratskog odnosa Srbije prema Crnoj Gori. Takođe, podravljam spremnost Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore da se avionima Montenegro airlines-a prevezu i državljani Srbije iz gradova i destinacija Evrope gdje Crna Gora preuzima svoje državljane. Poruka zajedništva, međusobne podrške i solidarnosti ohrabrenje je za naše buduće odnose i pokoljenja koja dolaze.

Predsjednik Opštine Budva istakao je važnost solidarnosti u ovom trenutku i odgovornosti svih građana, uz nadu da će se Crna Gora i Srbija izboriti u najskorije vrijeme sa epidemijom virusa Covid-19 sa što manjim posledicama po zdravlje naših građana.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti