Carevo novo odijelo - besplatan ulaz za predškolce

U nedjelju 25. avgusta, na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, biće izvedena predstava za djecu „Carevo novo odijelo“, u režiji Petra Pejakovića. Predstava je rađena u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i JUK Herceg festa.

JU „Grad teatar“ obezbjeđuje besplatan ulaz za sve predškolce, kao poklon za uspješnu predstojeću školsku godinu. Molimo roditelje da zbog ograničenog broja mjesta u publici, što prije rezervišu karte pozivom na broj 033/ 402- 935. Podsjećamo da se za predškolce ulaz neće naplaćivati, a da je za sve ostale cijena karte 5€.


Reditelj Petar Pejaković, koji je jedan od najznačajnijih pozorišnih stvaralaca u našoj zemlji, o predstavi kaže: “Ambiciozno smo postavili cilj da priča djecu susretne i sa politikom, sa pitanjem šta je vlast, na koji način funkcioniše, šta ne funkcioniše, to je njihov prvi dodir sa tim temama, a zapravo se komad bavi velikom temom istine, pokazuje zašto lažemo, na koji način nas strah tjera da ne kažemo ono što i kako jeste. Pozorište i život treba da su jedno, s druge strane moramo imati ambiciju da je pozorište više od života i da umjetnošću utičemo da napravimo život onakav kakav bi trebalo da bude.”


Glumac Miloš Pejović, pred svečanu premijeru predstave je rekao: “Krenuli smo iz improvizacije, a napravili smo interesantnu predstavu. Carevo novo odijelo je svevremena priča, Petar Pejaković je imao odličnu ideju u kom pravcu treba da idemo i sve se kristalizovalo, priča je jasna, a djeci kojoj je danas ponuđeno bezbroj načina da saznaju sve što žele u skladu s tim i pozorište treba da se obraća ozbiljno, jednako kao i odraslima.”
Režiju je uradio Petar Pejaković, dramaturgiju Đorđe Stanojlović, scenografiju Vojislav Vojo Kilibarda, kostimografiju Jelena Vasiljević. U predstavi igraju: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović, Slaviša Grubiša.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti