Cijene padaju

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u julu 2020. godine u odnosu na jun 2020. godine u prosjeku su niže za 0,3%.To ej saopštila Uprava za statistiku.

Potrošačke cijene u julu 2020. godine u odnosu na jul 2019. godine, u prosjeku su niže za 0,5%. Najveći uticaj na negativnu mjesečnu stopu inflacije imali su pad cijena: odjeće; cipela i ostale obuće; povrća; mlijeka, sira i jaja; voća; opreme za prijem, snimanje i reprodukciju zvuka i slike.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga prema namjeni potrošnje, u julu 2020. godine u odnosu na prethodni mjesec, zabilježen je pad cijena u grupama: Odjeća i obuća (-3,6%); Hrana i bezalkoholna pića (-0,5%); Rekreacija i kultura (-0,3%); Komunikacije (-0,2%); Hoteli i restorani (-0,2%), dok je rast cijena zabilježen u grupama: Prevoz (1,5%) i Alkoholna pića i duvan (0,1%).

Cijene ostalih proizvoda i usluga nijesu se bitnije mijenjale

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti