Cijene ponovo skaču

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u aprilu 2021. godine u odnosu na mart 2021. godine u prosjeku su više za 0,6%. To se navodi u saopštenju Uprave za statistiku - MONSTAT.

“ Potrošačke cijene u aprilu 2021. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine, u prosjeku su više za 2,2%. Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena: povrća; voća; ulja i masti; usluga vazdušnog prevoza putnika; ostalih uređaja, predmeta i proizvoda za ličnu njegu; usluga smještaja; hljeba i žitarica. Potrošačke cijene u periodu januar-april 2021. godine, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, u prosjeku su više za 0,5%.
Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga prema namjeni potrošnje, u aprilu 2021. godine u odnosu na prethodni mjesec, zabilježen je rast cijena u grupama: Hrana i bezalkoholna pića (1,6%); Hoteli i restorani (0,7%); Ostala dobra i usluge (0,7%); Prevoz (0,5%), dok je pad cijena zabilježen u grupama: Stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva (-0,3%); Odjeća i obuća (-0,2%); Komunikacija (-0,1%); Rekreacija i kultura (-0,1%).
Cijene ostalih proizvoda i usluga nijesu se bitnije mijenjale”, navodi se u saopštenju.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti