Cijene rastu

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u martu 2021. godine u odnosu na februar 2021. godine u prosjeku su više za 0,6%. To se navodi u saopštenju Uprave za statistiku.

“Potrošačke cijene u martu 2021. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine, u prosjeku su više za 0,8%. Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena: goriva i maziva za motorna vozila; ulja i masti; odjeće; voća; mlijeka, sira i jaja; hljeba i žitarica; usluga smještaja; šećera. Potrošačke cijene u martu 2021. godine u poređenju sa decembrom prethodne godine, u prosjeku su više za 1,4%. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga prema namjeni potrošnje, u martu 2021. godine u odnosu na prethodni mjesec, zabilježen je rast cijena u grupama: Prevoz (2,4%); Odjeća i obuća (1,4%); Hrana i bezalkoholna pića (0,8%); Hoteli i restorani (0,6%); Namještaj, oprema za domaćinstvo i rutinsko održavanje stana (0,3%); Zdravlje (0,1%); dok je pad cijena zabilježen u grupama: Rekreacija i kultura (-0,4%); Stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva (-0,3%).
Cijene ostalih proizvoda i usluga nijesu se bitnije mijenjale”, ističu iz Uprave za statistiku.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti