Cijene skaču

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u septembru 2021. godine u odnosu na avgust 2021. godine u prosjeku su više za 0,5%. Potrošačke cijene u septembru 2021. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine, u prosjeku su više za 2,9%. To je saopšteno iz Uprave za statistiku- MONSTAT.

“Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena: odjeće; povrća; čvrstih goriva; hljeba i žitarica; cipela i ostale obuće; goriva i maziva za motorna vozila. Potrošačke cijene u periodu januar-septembar 2021. godine, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, u prosjeku su više za 1,8%.Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga prema namjeni potrošnje, u septembru 2021. godine u odnosu na prethodni mjesec, zabilježen je rast cijena u grupama: Odjeća i obuća (4,0%); Hrana i bezalkoholna pića (0,8%); Namještaj, oprema za domaćinstvo i rutinsko održavanje stana (0,4%); Stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva (0,3%); Ostala dobra i usluge (0,1%), dok je pad cijena zabilježen u grupama: Hoteli i restorani (-2,6%); Prevoz (-0,1%).Cijene ostalih proizvoda i usluga nijesu se bitnije mijenjale”, navodi se u saopštenju.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti