Cijene više 0,2 odsto u odnosu na isti period lani

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u junu 2021. godine u odnosu na maj 2021. godine u prosjeku su više za 0,2%.

Potrošačke cijene u junu 2021. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine, u prosjeku su više za 2,4%. Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena: usluga smještaja; goriva i maziva za motorna vozila; mesa; mlijeka, sira i jaja; usluga ishrane u ugostiteljstvu; šećera, džema, meda, čokolade i slatkiša; farmaceutskih proizvoda; hljeba i žitarica. Potrošačke cijene u periodu januar - jun 2021. godine, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, u prosjeku su više za 1,2%.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti