City Games ove godine u Budvi

Popularne ljetne igre za sve generacije ponovo u sklopu svoje međunarodne turneje dolaze u Budvu.

Nakon osam uspješnih sezona, 278 događaja i gotovo milion pređenih kilometara, igre u svoju devetu sezonu ulaze kao već afirmisanii međunarodni projekat.

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa.

Nakon igara u Kotoru (24.07), crnogorske City Games kvalifikacije sele se u Budvu (26.7.) i Herceg Novi (28.7.).

Pobjedničke ekipe iz Kotora, Budve i Herceg Novog ostvaruju plasman na igre u Podgorici u kojoj će se 31. jula održati finale Crne Gore.

Izazovne igre čekaju na hrabre ekipe sastavljene od šest članova, od čega moraju biti minimalno dvije predstavnice nježnijeg pola.

“Pobjednička ekipa u Crnoj Gori ostvaruje pravu sudjelovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Luksemburgu. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica. U Luksemburgu će Crna Gora biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka. U Luksemburgu će biti sminljeno šest televizijskih emisija koje će biti emitovane u brojnim državama, a raznovrsna scenografija i dorađene igre će zagarantovati nezaboravno iskustvo.” objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

Uz rekreativne ljubitelje sporta, znaju se tu naći i afirmisani sportisti, pa su se tako na terenima City Games igara mogli vidjeti dvostruki osvajač olimpijskih medalja Alessio Sartorio iz Italije, jedan od najboljih vaterpolista svijeta Vladimir Gojković, svjetski prvak u kickboxingu Dimitri Gjorgijev, prvak Hrvatske u crossfitu Martin Rončević, prvak Hrvatske u kickboxingu Nato Cvitan, slovenski gimnastičar Rok Klavora te mnogi drugi.

“Pozivamo sportiste, ali i rekreativce i ljubitelje dobre zabave da se prijave i predstavljaju svoj grad na igrama. Uz nešto spretnosti i timskog rada možda će se naći i u finalu te tako predstavljati svoju zemlju. Svakako dođite navijati za svoju ekipu i tako im pomognite na putu do pobjede!” zaključuje Krzyk.

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu www.city-games.com, a igre možete da pratite i putem Facebooka i Instagrama.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti