Članovi hiking kluba “ Vrhovi” na još jednoj avanturi

OŠ Stefan Mitrov Ljubiša:

Hiking ture su uvijek pune avantura i lijepih trenutaka. Za prvu hiking turu našeg školskog hiking kluba "Vrhovi" odabrali smo relaciju Kosmač-Praskvica. Ovo malo putovanje je bilo više od samog pješačenja i penjanja na Goli vrh - bilo je ovo putovanje otkrivanja i zajedništva.

Sa svakim korakom članovi kluba su se zbližavali, dijelili smijeh i podršku, jačajući stara i stvarajući nova prijateljstva. Bez digitalnih distrakcija, svi smo uživali u šarenolikoj prirodi i posvetili se jedni drugima. Pogled na čitav grad i pučinu sa Golog vrha, uz osjećaj zajedničkog uspjeha, bio je vrhunac dana. Vratili smo se kućama umornh nogu, ali srećni i zadovoljni sa željom za još avantura po prirodi.

Ovakav vid vannastavnih aktivnosti naše škole za cilj ima druženje djece daleko od digitalnog svijeta i društvenih mreža, kao i pomijeranje sopstvenih granica i jačanje mentalnog zdravlja. Na ovaj način se djeca mogu upoznati sa, prije svega, ljepotama svoga grada, a onda i države.

Treba napomenuti da se sve ovo ne bi moglo realizovati bez dobre volje nastavnika naše škole, koji su ujedno i vođe ovog malog kluba: Milan Cicmil, Dragan Zec, Milica Raičević i Anđela Vulović.

Članovima našeg kluga želimo još mnogo ovakvih avantura i mnogo osvojenih vrhova.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti