Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju – Glasajte!

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje dodjele nagrada prestižnog britanskog magazina „Wanderlust Reader Travel Awards 2024“.

"Ova nominacija predstavlja značajno priznanje za našu zemlju i ukazuje na njen rastući ugled kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija u Evropi. Crna Gora je već dobro poznata destinacija za čitaoce magazina Wanderlust, imajući u vidu da je prethodne godine bila svrstana među TOP 10 najpoželjnijih rastućih destinacija na svijetu", navode iz Nacionalne turističke organiazije (NTO)

“Wanderlust“ je najstariji britanski magazin posvećen putovanjima i jedan od vodećih u poslednjih 31 godinu, sa posebnim fokusom na održivi turizam. Misija magazina je da objavom autentičnih putopisa, zadivljujućih fotografija i stručnih savjeta, inspiriše putnike širom svijeta da otkriju nove destinacije. Sa preko 10 miliona pregleda stranice godišnje i preko 100 000 čitalaca po izdanju, ovaj magazin jedan je od najuticajnijih kada je u pitanju odluka Britanaca o izboru sljedeće destinacije za putovanje.

U saradnji sa vodećom svjetskom turističkom berzom “World Travel Market“ na kojoj će učešće uzeti Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, nagrade će biti uručene na prestižnoj ceremoniji dodjele nagrada koja će se održati u Tate Modern-u u srijedu, 6. novembra 2024. godine.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti