Dalekovodi ugroženi- APEL: Suzdržati se od paljenja livada

Ekipe CEDIS-a, posljednjih dana, suočavaju se sa novim problemom koji im otežava, ionako težak posao u održavanju elektrodistributivne mreže Crne Gore.

Nesmotrene radnje stanovništva koje se odnose na paljenje suvog granja i livada radi pripreme površina za obrađivanje, potpomognute jakim vjetrom, u seoskim područjima države ugrožavaju dalekovode i niskonaponsku mrežu i dovode do dugih beznaponskih stanja stanovništva ruralnog područja.
Ekipe CEDIS-a danonoćno rade na saniranju nastale štete ali i na zaštiti naših energetskih objekata od vatrene stihije.

Molimo stanovištvo da se uzdrži od ovih radnji naročito u blizini energetskih objekata i da vodi računa o ljudima koji se nadljudskim naporima u nezavidnim uslovima za rad, trude i uspijevaju da održe elektrodistributivni sistem stabilnim.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti