Dan planete Zemlje 2021

Turistička organizacija opštine Budva će ovogodišnji Dan planete Zemlje, 22. april, obilježiti lijepim aktivnostima, sadnjom stabala masline i hrasta, kao i „žive ograde“ na tri lokacije u Budvi i uklanjanjem plastičnog i papirnog otpada sa Slovenske plaže.

Sadnja hrastovog stabla se realizuje pod pokroviteljstvom JP„Morsko dobro“ u četvrtak, 22. aprila, u 09.00h, u novom parku na Slovenskoj plaži, a nakon toga, u 09.30h će biti organizovana i sadnja stabla masline pored novog info punkta, u blizini centralnog vrtića, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Budva. „Živu ogradu“ takođe poklanja Turistička organizacija opštine Budva, a biće postavljena istog dana pored SMŠ „Danilo Kiš“. Sve aktivnosti će se realizovati u saradnji sa d.o.o. „Komunalno“ Budva i Sekretarijatom za komunalno-stambene poslove.

Obilježavanje Dana planete Zemlje nastavlja se u subotu, 24. aprila, u periodu od 09.00h do 10.30h, kada je planirana akcija uklanjanja plastičnog i papirnog otpada sa Slovenske plaže koju organizuje Turistička organizacija opštine Budva u saradnji sa učenicima SMŠ „Danilo Kiš“ i d.o.o. „Komunalno“. Učenici i ostali učesnici akcije će selektivno prikupljati otpad koji će kasnije biti adekvatno raspoređen i poslat na reciklažu. Svoje učešće u navedenim aktivnostima najavili su i iz NVO „Eko centar Budva“, dok je dugogodišnja uspješnja saradnja nastavljena sa kompanijom „Megapromet“ Budva, koja će uzeti sponzorsko učešće.

Tokom akcije čišćenja, svi učesnici će poštovati aktuelne epidemiološke mjere koje se tiču prije svega nošenja zaštitnih maski i držanja odgovarajuće distance.

„Turistička organizacija opštine Budva je tokom prethodnih godina sa posebnom pažnjom obilježavala Dan planete Zemlje nizom ekoloških akcija i aktivnosti koje su podizale svijest ljudi o značaju očuvanja i zaštite životne sredine. Pandemija virusa COVID 19 je još jednom podsjetila na značaj boravka u prirodi i očuvanja prirodnih resursa, pa je ove godine važnije nego ikad prije adekvatno obilježiti ovaj datum.“ zaključuje se u saopštenju.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti