Dan TOB-a i Dan državnosti

Nakon više od godinu i po na glavnom gradskom trgu u Budvi će se ponovo začuti muzika. Povod je “rođendan” Turističke organizacije opštine Budva i Dan državnosti, a strogo poštovanje epidemioloških mjera – neophodno.

Večeras od 21 sat, u organizaciji TO Budva i JU “Grad teatar”, nastupiće Simfonijski orkestar i hor Radio-televizije Srbije, pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, a program pod nazivom “Top klasika” sačinjen je od najljepših minijatura klasične muzike i simfonijskih obrada tradicionalnih pjesama i igara.

Veče će “zaokružiti” vatromet nad Budvom.

Dan državnosti, 13. jul, Budva će obilježiti svečanim defileom Gradske muzike u 8 ujutro, a orkestar koji već više od vijeka čini jedan od najprepoznatljivijih simbola kulture najstarijeg grada na Jadranu održaće i koncert iste večeri od 20 sati.

Bosansko-hercegovački sastav socijalno angažovanih tekstova nastupiće u nastavku večeri, u utorak 13. jula od 21 sat i 30 minuta.

"Očekuju nas novi izazovi, novi trendovi, nove kreativnosti i mnogo rada da održimo zavidne standarde koje smo tokom proteklog perioda postavili, ali i odemo korak naprijed, jer smo uvijek bili pioniri i vizionari i želimo da tako i ostane! Bez naših sugrađana i turističke privrede ne bi bilo moguće tako se pozicionirati, pa koristimo priliku da im zahvalimo na partnerstvu koje našu turističku destinaciju čini snažnom i stabilnom", poručuju iz Turističke organizacije opštine Budva povodom 17 godina od osnivanja i svom svojim sugrađankama i sugrađanima čestitaju Dan državnosti Crne Gore.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti