Danas isplata vaučera od 200 eura svim registrovanim poljoprivrednim proizvođačima

Isplata podrške Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede svim poljoprivrednim proizvođačima kroz vaučere u iznosu od 200 eura kreće od danas.

Navedeni iznos fizičkim licima biće isplaćen preko jedinstvenog matičnog broja u bankama:

CKB banka u opštinama: Bar, Berane, Bijelo Polje, Budva, Cetinje, Danilovgrad, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Pljevlja, Podgorica, gradska opština Golubovci, Rožaje, Tivat, Ulcinj, Žabljak;

Prva Banka u opštinama: Andrijevica, Plav, Gusinje, Plužine, Petnjica, Šavnik, Tuzi.

Pravnim licima će sredstva biti uplaćena preko žiro računa.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede isplatiće sredstva podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz vaučere u iznosu od 200 eura, na koja imaju pravo nosioci poljoprivrednih gazdinstava koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Mjera je kreirana sa namjerom da se registrovanim poljoprivrednim proizvođačima omogući jednokratna podrška radi obezbjeđenja dijela neophodnih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju.

Podsjećamo da je Ministarstvo poljoprivrede objavilo Javni poziv za besplatnu dodjelu plastenika za proizvodnju povrća za 2022. godinu. Podrška se odnosi na dodjelu lukova, najlona, kočića, spojnica i kopči, odnosno opreme neophodne za uspostavljanje plastenika. Javni poziv sprovodi Ministarstvo u saradnji sa lokalnim samoupravama, a podnosilac zahtjeva dostavlja dokumentaciju propisanu Javnim pozivom nadležnoj lokalnoj samoupravi u skladu sa mjestom prebivališta.

Korisnici podrške po ovom Javnom pozivu su državljani Crne Gore koji nijesu ostvarili pravo na dodjelu plastenika od Ministarstva niti od lokalnih samouprava u poslednje 3 godine.

Bodovanje zahtjeva izvršiće se na sljedeći način:

Svaki član kućne zajednice - 1 bod;
Podnosioc zahtjeva mlađi od 40 godina - 1 bod;
Ukoliko je podnosilac zahtjeva žena -1 bod
Podnosilac zahtjeva koji se nalazi na evidenciji ZZZCG - 1 bod.
U slučaju istog broja bodova, prednost će imati mlađi podnosioci zahtjeva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti