Danas počinje štrajk prosvjetara

Predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Radomir Božović kazao je da će danas početi štrajk prosvjetnih radnika.

"Od nas je traženo da odložimo štrajk, mi ne možermo da odložoimo štrajk", rekao je on sinoć nakon sastanka u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija.

Napomenuo je da štrajk neće trajati beskonačno i da nikad neće zatvoriti vrata pregovorima.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija saopštilo je da žali zbog odluke Sindikata prosvjete o stupanju u štrajk.

Najavili su da je premijer Milojko Spajić, ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i ministar finansija Novica Vuković, prisustvovati sastanku sa Glavnim odborom Sindikata prosvjete planiranom za srijedu, u 17 sati.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti