Dani srpskog filma u Cadmus Cineplexu

Festival pod nazivom DANI SRPSKOG FILMA u saradnji sa JUGOSLOVENSKOM KINOTEKOM će se održati u Cadmus Cineplexu  od 23. do 27. septembra.

Nakon dana francuskog, turskog i ruskog filma, veliko nam je zadovoljstvo da organizujemo i dane srpskog filma. Ovo je prva manifestacija ovakvog tipa u Crnoj Gori koju je podržala jedna od najpoznatijih kinoteka na svijetu - JUGOSLOVENSKA KINOTEKA, arhivska i muzejska nacionalna institucija za film i kinematografiju sa tradicijom dugom preko 70 godina.

Gledaoci će biti u prilici da tokom 5 dana trajanja festivala uživaju u  remasterovanim verzijama nekih od najboljih filmskih ostvarenja sa naših prostora kao što su Ko to tamo peva, Varljivo leto ’68, Balkanski špijun, itd. Sve projekcije su besplatne i održaće se u Sali 2 bioskopa Cadmus Cineplex.

Svečano otvaranje festivala najavljeno je za 23.09. u 19h uz projekciju filma Krunisanje kralja Petra I Karadjordjevića i putovanje kroz Srbiju, Novi Pazar, Crnu Goru i Dalmaciju.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti