Daruj krv, osvoji nagradu! Dobrovoljni davalac krvi iz Plužina prvi dobitnik vikend aranžmana na primorju

Prvi dobitnik nagradne igre Nacionalne turističke organizacije koja podrazumijeva vikend aranžman na Primorju za dvije osobe na bazi polupansiona je dobrovoljni davalac krvi iz Plužina. On/a je to osvojila nasumičnim izvlačenjem u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore gdje je u martu dobrovoljno dao/la krv.

Nagrada je uslijedila shodno Memorandumu o saradnji NTO sa Zavodom u cilju aktivne podrške i podsticanja davalaštva krvi koja će trajati još devet mjeseci. Dobitnika je, nasumičnim izborom, izvukla portparolka NTO CG, Nina Vukčević. “Nagradna igra je počela 1. marta i trajaće još devet mjeseci što znači da baš Vi možete da budete dobitnik vrijednog hotelskog aranžmana na crnogorskom primorju.
Na ovaj način želimo da motivišemo dobrovoljno davalaštvo krvi, ali i da unaprijedimo svijest građana o tome koliko je važno da, kao društvo, njegujemo ovu humanu aktivnost kako bismo obezbijedili
dovoljnu količinu krvi za sve one kojima je to neophodno”, izjavila je Vukčević.

Portparolka Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, Anđela Boričić zahvalila je Nacionalnoj turističkoj organizaciji koja je prepoznala namjere, rad i trud ove ustanove. “Vjerujemo da će ovakve i slične akcije privući pažnju građana i dodatno probuditi svijest o značaju dobrovoljnog davalaštva, kako bi Zavod za transfuziju krvi u svakom trenutku imao stabilne zalihe krvi”, navela je Boričić.

Da biste bili konkurent za osvajanje vikend aranžmana za dvoje na primorju, potrebno je da tokom aprila i narednih osam mjeseci date krv u nekoj od jedinica Zavoda na teriroriji cijele države. Podsjećamo, osim boravka na primorju koji je obezbijedila NTO u saradnji sa turističkom privredom narednih devet mjeseci, i Nacionalni parkovi Crne Gore ranije su obezbijedili besplatne ulaznice za dobrovoljne davaoce krvi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti