Debata o Buljarici

Javna debata na temu “Eksproprijacija zemljišta i razvoj Buljarice'' biće održana danas u 17 časova u Spomen domu ,,Crvena komuna'' u Petrovcu.


Ovo je drugi u nizu događaja koji Crnogorsko društvo ekologa (CDE) organizuje pod zajedničkim imenom ,,Buljarica, jedna uvala – puno vrijednosti: Dijalogom do održivog rješenja” čiji je cilj prepoznavanje i definisanje najvažnijih ideja i rješenja koji bi doprinijeli razvoju Buljarice, zasnovanim na postulatima održivog razvoja, a u skladu sa epitetom ,,Ekološka'' Crna Gora.
“S obzirom na to da proces eksproprijacije zemljišta može umnogome da utiče na pravac razvoja Buljarice, kao i na zaštitu njenih vrijednih prirodnihcjelina, odlučili smo da ovoj temi posvetimo poseban događaj.Ovaj skup ukazaće na ulogu i poziciju lokalne zajednice u procesueksproprijacije zemljišta Buljarice; kao i na to kako ovaj proces može dautiče na pravac razvoja Buljarice, kao i na zaštitu njenih vrijednih prirodnih cjelina”, navode organizatori.


Javna debata se realizuje u okviru projekta “Aktivni građani za bolju Crnu Goru – ka vladavini prava i održivom razvoju u Crnoj Gori'', koji CDE realizuje u saradnji sa Mrežom za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) uz finansijsku podršku Evropske komisije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti