Delegacija HG Budvanska rivijera A.D. boravila u Barseloni na poziv kompanije Cinia

Delegacija HG Budvanska rivijera A.D. koju je predvodio Jovan Gregović, izvršni direktor, boravila je u Barseloni na poziv gospodina Jose Maria Costoma, predsednika kompanije Cinia.

Cinia je vodeća kompanija za inovacije u korišćenju prirodnih izvora energije poznata po projektima kao što su The Intelligence, CTI – Smart Tourism Center, APP AND CONTENT MANAGER.

Tokom posjete predstavnici kompanije Cinia prezentovali su pilot projekat “TN Slovenska plaža - Pametan grad” koristeći prirodne izvore energije (vodu, struju i zelene površine).

Gospodin Gregović se takodje susreo sa izuzetnim pojedincima iz hotelske industrije, uključujući gospodina Manela Casalsa, generalnog direktora hotelijerstva u Barseloni i gospodina Francesca Zucchitella Corisa, biznismena. Održani su sastanci i sa predsjednikom Ceha ugostiteljskih privrednika Costa Brava-Tossa de Mar (APEHTOSSA), zatim članom izvršnog odbora PIMEC Girona i Catalunya, kao i potpredsjednikom Federacije ugostiteljstva regije Girona, čije iskustvo pruža dragocjen uvid u mogućnosti za saradnju. Gospodin Gregović se susreo i sa gospodinom Jordi Calvetom San Joséom, drugim zamjenikom gradonačelnika Barselone i mnogim drugim zvaničnicima i privrednicima.

Razmjena iskustava sa ovim izuzetnim pojedincima iz vrha španske turističke industrije značajno su otvorili mogućnost za buduću saradnju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti