Delegacija Opštine Kamnik u posjeti Turističkoj organizaciji opštine Budva

Delegacija Opštine Kamnik (Slovenija), u sastavu Mateja Slapara, predsjednika Opštine Kamnik i Luke Svetca, direktora Zavoda za turizam i sport Opštine Kamnik, boravila je u neformalnoj posjeti Turističkoj organizaciji opštine Budva u petak, 29. aprila.

Direktor Turističke organizacije opštine Budva, Nemanja Kuljača, upoznao je goste sa turističkom ponudom Budve, istorijom grada, prirodnim ljepotama, kalendarom manifestacija, promotivnim aktivnostima, ponudom budvanskog zaleđa i projektima koji se odnose na unapređenje turističkog proizvoda i valorizaciju kulturne baštine.

Predsjednik Slapar zahvalio je na prijemu i izrazio zadovoljstvom njegovanjem lijepih odnosa dva pobratimska grada i ujedno pozvao delegaciju Opštine Budva i Turističke organizacije opštine Budva da posjete Međunarodni festival nošnji koji se u Kamniku održava u drugoj polovini septembra.

Sastanku u kancelarijama Turističke organizacije opštine Budva su prisustvovali i Predrag Ivanović, direktor d.o.o. „Komunalno“ Budva i Đorđe Vujović, savjetnik predsjednika Opštine Budva.

U okviru posjete Budvi, delegacija iz Kamnika je posjetila i obišla tvrđavu Mogren, gdje je predsjednik Slapar zajedno sa direktorom TO Budve Kuljačom, simbolično posadio jednu od maslina koje je Turistička organizacija opštine Budva poklonila gradu povodom Dana planete Zemlje.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti