Delegacija turske pokrajine Mugla i grada Bodruma u zvaničnoj posjeti Hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“

Povodom obilježavanja Dana opštine Budva, 22. novembra, Budvu je posjetila delegacija turske pokrajine Mugla i grada Bodruma na čelu sa guvernerom Bilgehanom Bayerom i predsjednikom opštine Bodrum, Ahmetom Arasom.

Ovom prilikom upriličena je zvanična posjeta Hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“. Delegaciju iz Bodruma primili su Mijomor Pejović, predsjednik Odbora direktora i Milena Raičković, zamjenica izvršnog direktora.

Na sastanku kojem su prisustvovali i predsjednik Odbora direktora „Azka Holding“ grupe - Bulent Kaya, predsjednik Privredne komore - Mahmut Serdar Kocadon, predsjednik Udruženja hotelijera Bodruma - Omer Dengiz, predsjednik kancelarije za morsko dobro - Orhan Dinc, podpredsjednik Opštine Bodrum - Tayfun Yilmaz, predsjednik Tursab-a - Yuksel Aslan, viši savjetnik - Murat Iskender Yasar i Domla Bildi predstavljene su mogućnosti uspostavljanja saradnje između najveće crnogorske hotelske grupacije i najeminentnije primorske opštine u Turskoj, Bodruma, koji ima puno sličnosti sa Budvom.

Nakon sastanka, upriličen je obilazak Turističkog naselja „Slovenska plaža“ kako bi se delegacija upoznala sa potencijalima ovog jedinstvenog hotelskog kompleksa u Crnoj Gori koji godinama plijeni svojim šarmom i dočekuje veliki broj turista iz cijelog svijeta.

Gosti iz Turske imali su priliku da borave i u hotelu Palas u Petrovcu i upoznaju se sa sadržajima ovog prestižnog hotela, kao i da dožive tradicionalno crnogorsko gostoprimstvo i probaju specijalitete lokalne kuhinje na upriličenoj svečanoj večeri. Osim rukovodstva Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ svečanoj večeri su prisustvovali i Aleksandar Stijović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Crne Gore, Krsto Radović, predsjednik Skupštine opštine Budva, Maja Liješević, direktorica Turističke organizacije opštine Budva i ostali predstavnici političke scene i privrednog sektora.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti