Diskoteke na šetalištu i lokali u crvenoj zoni - ostaju do 1. oktobra

Ministarstvo održivog razvoja i turizma zvanilčno je na svome sajtu objavilo izmjene i dopune Programa privremnih objekata za period od 2019. do 2023., u kome je jasno naznačena „crvena zona“ u kojoj su se našla 13 privremenih objekata na budvanskom šetalištu koji „ostaju“ , još samo ovoga ljeta. Rok do kada mogu raditi je 1. oktobar, a do 31. oktobra moraju biti uklonjeni.

Dozvolu da ostanu dobile su diskoteke „ Paris“, „Trokadero“, Miami“, „ Ambinete“, Rraffaelo“ i „Maltez“, kao i lokali brze hrane i trgovački lokali na prostoru šetališta u zoni morksog dobra ispod gradske Pošte.


Uslov da diskoteke ostanu je da moraju da se "povuku" od šetališta pet metara, i ugrade limitatore zvuka na maksimalnih 65 decibela, a svi zakupci iz crvene zone moraju položiti i bankarske garancije ili depozit u iznosu koji odgovara troškovima rušenja.


Pogledaje ko se našao u crvenoj zoni:

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti