Dječije predstave oduševile osnovce

Dječije predstave „Bontonijada“ i „Zanati“, u izvođenju popularnog glumca Radojice Stankovića, odnosno Šanta – Pante, i Dječijeg pozorišta  „Stanković“ iz Nikšića, po tekstu Tode Nikoletića, odigrane su danas u amfiteatru Akademije znanja Budva.

Predstave su organizovali Akademija znanja Budva i Druga osnovna škola, za učenike  prvog i drugog razreda ove škole,u skladu sa nastavnim planom i programom.

 

Predstava „Bontonijada“ nagrađena je 2009. Godine na Festivalu monodrame za djecu u Sarajevu prvom nagradom stručnog žirija, dok je predstava „ Zanati“, na istom festivalu naredne godine, osvojila prvu nagradu publike i iste godine u Subotici, na Festivalu glumaca, pjevača i zabavljača za djecu.

 

Ove godine Šanta-Panta slavi 25 godina rada i druženja sa djecom iz Crne Gore i zemljama okruženja i tom prilikom obići će mnoga mjesta u Crnoj Gori, a krajem godine, završnom predstavom, podijeliće radost dugogodišnjeg druženja sa djecom iz Tivta, gdje je i započeo karijeru, 1988. godine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti