Dječja izložba u Petrovcu

U ponedeljak 27. decembra 2021. godine u galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Spomen domu „Crvena komuna“ u 15 časova biće otvorena izložba dječijih radova nastalih na pedagoško likovnim radionicama koje su se odvijale u toku novembra i decembra.

Na izložbi će biti predstavljeno 70 radovarađenih tehnikom drvenih i voštanih bojica, kao i flomastera na papiru.

Učesnici radionica su: Oleg Šljukic, Eva Alkalay, SofijaPajović, Maja Zlotvorović, Vito Gregović, Marija Jokanović, Pavle Jokanović, Marko Gregović, Konstantin Kuč, Nađa Dodić, Stefan Dodić, Dimitrije Radović, Anastastija Radović, Nora Medin, Simeona Mijač, Maya Couto Lazović, PetarGvozdenović, Vuk Radanović, Vojislav Janković, Kana Andrić, Maksim Marinković, Mila Šoljaga, Jovana Šoljaga, DaniloSlepčenko, Helena Tanasijević, Ana Šoljaga, Mila Medigović, Maša Barović i Sara Medigović.

U toku radionice djeca su se upoznala sa aktuelnom muzejskom postavkom, i radovima koji su dio fundusa galerije kako bi se stekao uvid u različite stilove, tehnike i materijale. Radionice su imale interaktivan i dinamičan karakter a vodila ih je kustoskinja mr Milijana Istijanović. U toku radionice djeca su imala priliku da rade vježbe introspekcije i samo percepcije sa psihološkinjom Vesnom Radonjić, pomoću kojih su, kroz kreativni izraz koristeći boju i liniju iskazali različita raspoložena i stanja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti