Dodijeljene vrijedne nagrade pobjednicima Takmičenja za najljepše pismo

Na svečanosti upriličenoj povodom dodjele nagrada pobjednicima Takmičenja za najljepše pismo, te obilježavanja 9. oktobra, Svjetskog dana pošte, dodijeljene su nagrade najboljima.

Takmičenje, koje je održano tokom maja, a u kome je učestvovalo 166 djece iz Crne Gore, uzrasta od 9 do 15 godina, organizovala je Pošta Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta. Odlukom stručnog žirija Ministarstva, deset radova ocijenjeno je kao izuzetno uspješno, a za četiri prvoplasirana rada, Pošta Crne Gore pripremila je vrijedne nagrade.
Srpku Kadriću uručeno je biciklo, Anđeli Jovanović uručen je mobilni telefon, Veljku Popoviću fotoaparat, dok je pobjednici Takmičenja, Martini Grandis, uručen lap top, nakon čega je pobjednica pročitala segment nagrađenog rada.
Poštino literarno takmičenje dio je Međunarodnog takmičenja za najljepše pismo, koje organizuje Svjetski poštanski savez već 50 godina, a u kojem, svake godine, učestvuje više od milion djece iz cijelog svijeta. Ovogodišnja tema, zadata od strane Svjetskog poštanskog saveza bila je posvećena globalnom izazovu današnjice i glasila je : „Napiši članu porodice pismo o svom iskustvu s Covid 19“.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti