Dodjela medalja „60 Drobni pijesak”

Misija Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu „Drobni pijesak”, koje je 2020. obilježilo 60 godina postojanja – jeste, u prvom redu, da kontinuirano i na reprezentativan način njeguje, afirmiše, podstiče i predstavlja osobenost Paštrovića, njihove prirodne ljepote i kulturnu baštinu javnosti u Beogradu i Matici, kao i da održava kulturne veze sa svojim zavičajem.

Vizija Udruženja predviđa da, kao i do sada, ono u bližoj i daljoj budućnosti bude glavni centar svih okupljanja i aktivnosti svih Paštrovića u beogradskoj sredini, pa i u Republici Srbiji, kao i da bude najjači most za kulturnu, naučnu i privrednu saradnju između Paštrovića i Beograda.

Glavni cilj Udruženja jeste da kroz svoje aktivno djelovanje i niz aktivnosti na polju popularizacije i afirmacije kulture i drugih segmenata paštrovskog stvaralaštva i identiteta, doprinese prepoznatljivosti Paštrovića i njihovog zavičaja u srpskoj prijestonici.

U cilju obilježavanja šest decenija postojanja Udruženja, članovi Upravnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku da se posebnim priznanjem – medaljom ukaže prigodno poštovanje i oda zahvalnost naučnim i kulturnim pregaocima, istaknutim članovima Udruženja za dugogodišnji rad i za svesrdnu podršku u ostvarenju misije i vizije ove organizacije.

Laurati medalje „60 Drobni pijesak“ su:

  1. Dr Mila Medigović Stefanović, prof. književnosti, bibliotekarka i književnica;
  2. Stevo J. Jovanović, dugogodišnji predsjednik Udrženja, danas počasni predsjednik;
  3. Dr Miroslav Luketić, istoričar i publicista;
  4. Akademik Radomir V. Ivanović, prof. književnosti, i
  5. Mr Dušan Medin, arheolog i menadžer u kulturi.

Ovim putem iskazujemo javnu zahvalnost našim lauratima na velikom zalaganju i na posvećenosti koju su imali i koju imaju prema Udruženju, a javnost obavještavamo da će svečana dodjela medalja biti upriličena na sledećoj „Paštrovskoj večeri“ u Beogradu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti