Dodjela UCG&EYCA kartica brucošima od ponedjeljka

Brucoši Univerziteta Crne Gore studijske 2021/22. godine će već od ponedjeljka, 4. oktobra, u studentskim službama 19 organizacionih jedinica, moći da preuzmu Evropsku omladinsku karticu (European Youth Card EYCA) sa kojom mogu da  koriste preko 270 popusta u našoj zemlji i preko 70 hiljada popusta u cijeloj Evropi.

Za dobar početak studijske godine, uz ovu karticu, brucoši će moći da učestvuju i u nagradnoj igri koju je sa kompanijom Lovćen osiguranje AD organizovao projektini tim Evropske omladinske kartice (EYCA).Oni će ujedno, 4, 5. i 6. oktobra, za info pultovima u zgradi tehničkih fakulteta, kao i na Ekonomskom i Pravnom fakultetu, informisati nove korisnike o svim benefitima koje pruža ova kartica.

Projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori implementira Centar za omladinsku edukaciju uz podršku i pokroviteljstvo Uprave za sport i mlade i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, u ime Vlade Crne Crne Gore.

Podsjećamo, Univerzitet Crne Gore je potpisao Ugovor o saradnji na Programu Evropske omladinske kartice sa Centrom za omladinsku edukaciju.

Osnovne smjernice ovog programa su jačanje mobilnosti studenata, njihova neformalnaj edukacija, bolja informisanost, umrežavanje sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, kao i smanjenje nezaposlenosti mladih u našoj zemlji.

Napomena: Molimo sve brucoše da nakon preuzimanja UCG&EYCA kartice zalijepe svoje fotografije jer je kartica jedino sa fotografijom validna.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti