Zanimljivo: U budvanskoj hitnoj za vozača kola traže diplomu ljekara

Na sajtu državnog Zavoda za zapošljavanje, prije nekoliko dana, objavljen je oglas za radno mjesto "Vozač u timu za hitnu medicinsku pomoć" u Budvi. Međutim, to što ovaj oglas čini pomalo neobičnim jeste to što se kao jedan od uslova navodi da kanditat mora biti doktor medicine.

Takav oglas iznenadio je predsjednicu Sindikata zdravstva, pri Savezu sindikata, Ljiljanu Krivokapić koja je Dnevnim novinama saopštila da je protokol u svijetu takav da vozač u hitnoj medicinskoj službi mora, osim vozačke dozvole, imati položen i stručni ispit.

"Međutim, on ne mora biti doktor medicine, tako da se vjerovatno radi o nenamjernoj grešci" pretpostavlja Krivokapić, a prenose Dnevne novine.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti