Dom zdravlja dobio novi rendgen aparat

Dom zdravlja Budva dobio je novi, najsavremeniji digitalni rendgen aparat i radnu kompjutersku stanicu za doktora.

Ovaj dijagnostički aparat kupljen je zahvaljujući donaciji koju su obezbijedile društveno odgovorne kompanije, dok je radna stanica za doktore donacija proizvođača rendgena kompanije Visaris. Ukupna vrijednost donacije je oko 80 hiljada eura. Digitalni aparat je montiran, završena je obuka medicinskog osoblja i od danas počinju snimanja na njemu.

Primjenom digitalnog RTG aparata, najnovije generacije, stanovnici ove primorske opštine ovaj vid dijagnostičkih procedura moći će dobiju mnogo efikasnije i brže, sa značajno manjim nivoom zračenja, snimanje traje mnogo kraće u odnosu na klasične RTG aparate, a zahvaljujući radnoj stanici, koju je donirao proizvođač, doktor odmah na kompjuteru dobija snimak, pa je očitavanje jednoistavnije i brže. Prednost u odnosu na klasične RTG aparate je što se za razvijanje snimaka ne koristi vlažna tehnologija, već je sve digitalizovano, čime se više ne ugrožava zdravlje medicinkog osoblja, kao ni životna sredina.

Digitalni RTG aparati već su obezbijeđeni za Dom zdravlja Podgorica i OB Pljevlja, a tokom ove sedmice biće pušten u rad i u SB Brezovik.

Dom zdravlja Budva uskoro ce dobiti i novi ultrazvučni aparat.

Nabavka savremenih medicinskih aparata za dijagnostiku i liječenje jedan je od strateških ciljeva Ministarstva zdravlja, kako bi naši građani imali dostupnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu, a zdravstveni radnici kvalitetnije uslove i opremu za pružanje zdravstvenih usluga.

Ministarstvo zdravlja zahvaljuje svim donatorima, koji nam na ovaj način pomažu da zajedno unapređujemo sistem zdravstvene zaštite.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti