Dr Borovinić Bojović: Ako se pojave nove mutagene forme, vakcinisani će biti zaštićeni od najtežih formi bolesti

Vakcinacijom protiv korone štitimo lično, ali i zdravlje najbližih i cijele nacije. Uz to, ukoliko bi se desilo da se tokom predstojeće jeseni ili zime pojave mutagene forme bolesti, oni koji su vakcinisani biće zaštićeni od najtežih formi bolesti. To je iz Nikšića, gdje je ranije danas u centru otvoren mobilni vakcinalni punkt, poručila ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović.

Prvi koji su se vakcinisali bili su dobrovoljni davaoci krvi, predvođeni predstavnicima Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sveti Sava.

Veoma je važno da svi shvatimo značaj vakcinacije. Time štitimo sopstveno zdravlje, zdravlje najbližih i zdravlje nacije. Sa druge strane, ukoliko bi se desilo da se tokom predstojeće jeseni ili zime pojave mutagene forme bolesti, oni koji su vakcinisani biće zaštićeni od najtežih formi bolesti kao i od smrtnog ishoda. U tom smislu, dodatno je važno da dobrovoljni davaoci krvi koji su naši heroji takođe budu vakcinisani, navela je dr Borovinić Bojović.

Ona je istakla da su dobrovoljni davaoci krvi moraju imati isti status, ma gdje živjeli.

„Svaki dobrovoljni davalac krvi jednako je važan gdje god da se on nalazi u našoj državi. Naš osnovni cilj je da svi dobrovoljni davaoci krvi moraju da budu jednako uvaženi, bilo gdje da se oni nalaze. Dobrovoljnim davalaštvom neminovno spasavaju ljudske zivote, jednako i u Podgorici, Nikšiću, Rožajama, Baru, Plavu, dakle u svakoj opštini države Crne Gore“, naglasila je ministarka.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti