Druga osnovna škola obilježila Dan mentalnog zdravlja

Na inicijativu Svjetske federacije za mentalno zdravlje, počev od 1992.godine, 10.oktobra se obilježava Dan mentalnog zdravlja.

Tim povodom, u Drugoj osnovnoj školi, kako su saopštili izradili su plakate koji sadrže slikovne prikaze emocija, simptome lošeg mentalnog zdravlja, prave riječi i preporuke za očuvanje mentalnog zdravlja.
“Plakate su za učenike izradile psihološkinja Andjela Čukić i logopedica Maja Braić. Osim toga, stručna služba škole je u saradnji sa aktivom trećeg razreda tokom prethodne sedmice realizovala tematske radionice o emocijama.
  Rezultati naših zajedničkih zalaganja su slijedeći:
~ Naučili smo razliku fizičkog i mentalnog zdravlja.
~ Kroz razgovore o različitim životnim situacijama, raspoznavali smo sreću, tugu, ljutnju, strah i gadjenje, te situacije kada je adekvatno da ih osjećamo.
~ Putem crteža smo vježbali i pogadjali da li dobro prepoznajemo odredjene emocije.
~ Upućivali smo jedni drugima savjete za očuvanje mentalnog zdravlja, a neke od njih podijelićemo i sa vama:  Spavajte dovoljno
Jedite zdravu hranu
 Boravite u prirodi
 Bavite se sportom
Šetajte pored mora
Čitajte dobre knjige
Pričajte sa nekim kad ste tužni

Družite se i volite “, navode iz Druge osnovne škole.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti