Drugi ciklus edukativno kreativnih radionica u Cadmus Cineplexu

Drugi ciklus edukativno kreativnih radionica ,,Mala škola medija Iliroteka”, ,,Filmsko i dramsko pismo” i “Škola filma za srednjoškolce”, koje Cadmus Cineplex realizuje u saradnji sa Radio-televizijom Budva, počinje u nedjelju, 30. januara.

Kao i do sada, radionice će se održavati u sali 4 uz pridržavanje svih mjera i u trajanju od šezdeset minuta i to u sljedećim terminima: ,,Iliroteka” od 10h, ,,Filmsko i dramsko pismo” od 11h, a ,,Kadmosineast” od 12 časova.

Polaznici ,,Male škole medija Iliroteka”, uzrasta od osam do trinaest godina, na zanimljiv, interaktivan i moderan način, uz upotrebu savremene tehnologije, stiču znanje o filmu, televiziji i radiju. Za srednjoškolce koji su zaljubljenici u film i žele da o njemu misle na drugačiji način, kroz kritičku i kreativnu analizu, učeći o istoriji i nastanku filma, žanrovima i osnovnim elementima filmskog jezika i izraza, organizovana je ,,Škola filma Kadmosineast”, dok je projekat ,,Filmsko i dramsko pismo” namijenjen djeci i mladima koji žele da na krajnje praktičan način zavire u svijet pisanja za pozorište, film i srodne medije, a sva druženja sadrže video projekcije i vježbanja uz kratak teorijski uvod.

Radionice vodi dipl. dramaturg Miloš Boreta iz Budve.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti