Duvački instrumenti napunili trg ispred Starog grada (Foto Miloš Ćetković)

Orkestri iz Budve, Kotora, Tivta, Đenovića i Travnika u subotu, 21. septembra, priredili su pravi muzički spektakl u okviru II Međunarodnog festivala duvačkih orkestara, i pred punim Trgom slikara ispred budvanskog Starog grada pokazali svoje umjetničke bravure.

Ovaj događaj, atraktivan posebno inostranim turistima, kojih u Budvi ovih dana ima više od 30.000, oplemenio je tu lijepu septembarsku noć u Budvi, ali je uspio i da razigra brojne posjetioce.

Nakon svečanog defilea Duvačkog orkestra Travnik, Gradske muzika Kotor, Glazbeno prosvjetnog društva Tivat, Mjesne muzike Đenovići i Gradske muzike Budva duž budvanskog šetališta koji je počeo u 18h, orkestri su nastupali ispred Starog grada i održali višečasovni koncert. Iza sebe imaju tradiciju dužu od vijeka, a pored marševa i muzičkih djela klasične muzike izvodili su i obrade poznatih pop i rock hitova, čime su posebno oduševili sve prisutne.

Festival je prvi put održan prošle godine u koorganizaciji Gradske muzike Budve i Turističke organizacije opštine Budva, sa željom da se njeguje mediteranski duh Budve, njena tradicija i autentičnost, kao i da se te vrijednosti na atraktivan način prezentuju brojnim turistima koji u Budvi borave i tokom septembra.

 Foto Miloš Ćetković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti