Kotorski karneval od 1. do 3. avgusta!

Kotorski karneval od 1. do 3. avgusta!

I ovog avgusta u Kotoru će biti organizovan dvanaesti po redu internacionalni ljetnji karneval. Za cilj mu je da atmosferu zimskih dešavanja, pretoči u ljetnja. Slično zimskom karnevalu, i ljetnji karneval namijenjen je zabavi i slavlju na ulicama i trgovima Kotora. Ova manifestacija nastala je da bi prevashodno turistima dočarala ugođaje uličnih zabava i prenijela im duh Kotora i vedrinu koji u tom gradu vjekovima traju. Ove godine karneval se održava od 1. do 3. avgusta.

U četvrtak 1. avgusta je otvaranje karnevala i podizanje karnevalske zastave ispred starog grada u 21, a u 21 sat i 30 minuta počinje ribarsko veče na muljanskoj rivi.

Za petak 2. avgust je planirano predstavljanje gostujućih karnevalskih grupa i karnevalske igre bez granica na otvorenom bazenu u 21 sat.

U subotu 3. avgusta je internacionalna ljetnja karnevalska povorka od 21 sat glavnom saobraćajnicom, slijedi karnevalska noć u Starom gradu.

Nakon karnevalske povorke, karnervalske grupe i posjetioci se sele na Trg od oružja, gdje će goste zabavljati Montenegrosingersi i DJ Jovo. Najbolje inostrane i domaće karnevalske grupe očekuju nagrade u vidu pehara i priznanja.

kotor2-2.jpg

Pored brojnih karnevalskih grupa iz Kotora: "Karampana", "Za despet", "Feral", "Gashleri", "Mladi feštađuni", "Salamastrani", "Kompanjoni", na karnevalu će biti i gosti iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, BiH, kao i predstavnici karnevalske grupe Compagna del carro-Staranzano Italia. Organizator, Udruženje “Fešta” poziva karnevalske grupe da se prijave za učešće u karnevalskoj povorci.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti