DZ Budva: Građani i turisti u Budvi imaju kvalitetnu uslugu, sistem funkcioniše

Epidemiološka situacija u Budvi kao i u cijeloj Crnoj Gori je složena i zahtijeva oprez. Sve paušalne i neprecizne izjave od strane onih koji nijesu visokospecijalizovani za prevenciju i kontrolu epidemija donose dodatnu zabunu i doprinose pogrešnom opštem utisku do kog se dolazi zaboravljajući da u Budvi boravi najveći broj od ukupnog broja turista u odnosu na ostale opštine.

U ovo vrijeme prošle godine, u Budvi je boravilo oko sedam hiljada gostiju. Danas ih je registrovanio oko 65 hiljada.

Sve službe, kako opštinske tako i republičke su umnogome povećale svoje kapacitete kako bi adekvatno odgovorile trenutnoj situaciji. Pritisak na zdravstveni sistem u opštini Budva je značajno uvećan, ali s obzirom na pripreme koje su ranije sprovedene sistem funkcioniše.

U Domu zdravlja Budva rade i Turistička ambulanta i COVID ambulanta, uz PCR uzorkovanje turista i poslove koji se obavljaju u okviru svakodnevnih aktivnosti i van turističke sezone i situacije vezane za COVID pandemiju. Zaposleni su dodatni medicinski radnici, a i IJZCG pruža podršku HES doma zdravlja u vidu visoko i srednje obučenog medicinskog osoblja. Istovremeno, pojačane su i ekipe u Hitnoj medicinskoj pomoći.

Sve ovo doprinijelo je da se građanima i turistima pruža kvalitetna zdravstvena usluga, zahvaljujući predanom i profesionalnom radu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti