Emilfarb kupio još akcija Budvanske Rivijere

Kompanija Niel Emilfabra, vlasnika "Dukljanskih Vrtova" od danas je vlasnik ukupno 30 odsto akcija najveće hotelske grupe u Crnoj Gori "Budvanske Rivijere".

Naime, danas je, u jednoj od najvećih berzanskih transakcija ikada obavljenih na crnogorskoj berzi, postao vlasnik novih 21 odsto akcija, čime je svoj udio zaokružio na 30 odsto.

 

Ukupan posao je vrijedan 15 miliona eura, pri čemu se Strateks navodno i kreditno zadužio.

 

Prije posljednje transakcije, Vlada je posjedovala 41,64 odsto akcija kompanije, Fond PIO 12,82 odsto, a Stratex 8,31 odsto akcija. Vlasnik 6,6 odsto udjela skriven je iza CK zbirnog kastodi računa 1, dok Zavod za zapošljavanje posjeduje 4,27 odsto.

Početkom februara Stratex je na Montenegroberzi kupio 289.002 akcije ili 8,28 odsto vlasništva “Budvanske rivijere” za 2,17 miliona eura.

A investija je napravljena neposredno prije dugo najavljivane pregrupacije Hotelske Grupe u nekoliko preduzeća, gdje bi jednom preduzeću na upravljanje pripali bi hotelski kompleks Sveti Stefan - Miločer, koji bi se izdao u dugoročni zakup, a preostali dio - turističko naselje “Slovenska plaža”, hotel “Aleksandar ” i petrovački “Palas” i “Castellastva ”, bili bi ponuđeni na prodaju. Hotel “Mogren” bi se, uz pomoć strateškog investitora, rekonstruisao i dogradio u hotel sa pet zvjezdica.

 

Ostaje da se vidi da li će izdvajanjem Svetog Stefana i Miločera u zasebno preduzeće udio vlasništva Stratexa procentualno, tako rečeno preko noći, porasti u HG Budvanska Rivijera, ili će se taj udio prenjeti i na novoformirano preduzeće.

579134_577119432355531_618986675_n.jpg

foto: hgbudvanskarivijera.com i dukley.com

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti